Kakovost gradnje

Odličite se pametno - za kakovost in varno naložbo 

Če se odločite, da je vaš partner v gradnji član sekcije, ste se odločili za kompetentnega partnerja pri gradnji svojega doma. Odločili ste se za najboljši proizvod in vaša investicija je varna.

Kot sinonim za trajnostno gradnjo je prav gotovo gradnja z lesom. Les je od vseh gradbenih materialov energetsko najmanj obremenjujoč. S predelavo lesa in gradnjo lesenih hiš znatno prispevamo k znižanju emisij toplogrednih plinov. Poleg tega nudi lesena stavba nadstandardno bivalno ugodje in številne druge prednosti .
Zato postaja gradnja z lesom vedno bolj uveljavljen in priznan način gradnje in na trgu je vedno več ponudnikov montažnih lesenih stavb. Za bodočim graditeljem ni lahka odločitev, komu naj zaupajo gradnjo svojih sanj. Pri odločitvi o izbiri izvajalca, naj vam bo v pomoč dejstvo, da lahko postanejo člani sekcije slovenskih proizvajalcev lesenih montažnih stavb, samo tisti proizvajalci, ki lahko svojo kakovost dokažejo s certifikati, ki jih podeljujejo priznane neodvisne institucije.

cescfQZNAK_AT


Ena od glavnih nalog Sekcije slovenskih proizvajalcev lesenih montažnih stavb je namreč prav zaščita kupcev pred slabo kakovostjo. Pomembna informacija za bodoče graditelje je, da se v sekcijo lahko včlanijo samo tisti proizvajalci, ki lahko garantirajo najvišjo kakovost in gredo skozi rigorozna zunanja preverjanja kakovosti svojih izdelkov, proizvodnega procesa in storitev. Preverjanje celotnega proizvodnega procesa - projektiranje, proizvodnjo in montažo opravljajo neodvisne institucije v skladu s slovensko in evropsko zakonodajo. V primeru, da bo vaš partner v gradnji član sekcije SPLMS se odločite za gradnjo doma, ki bo prijetno topel ob minimalnih stroških za ogrevanje, ki bo zgrajen v skladu z najstrožjimi standardi, način gradnje bo ohranjal čisto okolje za vas in vaše potomce.
Zagotovljeno vam bo:

 • da sta izpolnjeni bistveni zahtevi glede varnosti in sicer nosilnost in požarna varnost.
 • da so izpolnjene tudi naslednje zahteve , ki so preverjene, testirane in skladne s predvideno uporabo in sicer:
  • sproščanja nevarnih snovi, 
  • zrakotesnost,
  • vodoodpornost,
  • toplotna izoliranost, 
  • zvočna izoliranost ter absorpcija zvoka.
GZS ZLPI