By P Web Design Company

O nas

Sekcija slovenski proizvajalci lesenih montažnih stavb (SPLMS) deluje v okviru Združenja lesne in pohištvene industrije pri GZS že od leta 1998. 
Člani sekcije so najvidnejši slovenski proizvajalci montažnih lesenih stavb in sicer:Kager hiša, Jelovica, Marles hiše Maribor, Rihter in Riko Hiše.Večina jih ima že zelo dolgo tradicijo, nekateri izmed njih so proizvajalci lesenih hiš v že več kot pol stoletja. 

                 Člani sekcije SPLMS so v teh letih postavili že na deset tisoče individualnih hiš, na tisoče javnih objektov (šole, vrtce, hotele, poslovne zgradbe, zdravstvene domove) tako v Sloveniji, kot v tujini.Člani sekcije nudijo poleg široke palete arhitekturnih rešitev, tudi povsem individualni pristop. Bodoči graditelj lahko sam kreira obliko in tudi tehnično izvedbo – vrsto konstrukcije in razred energetske varčnosti.                          Les, kot glavni konstrukcijski material, uporabljajovsičlani sekcije SPLMS.
Nudijo različne tipe gradenj, za vse pa je značilna energetska varčnost in vrhunska kakovost izvedbe:
-gradnjo z masivno leseno
 konstrukcijo (Riko Hiše) 
-gradnjo z leseno okvirno
 konstrukcijo (Jelovica,
 Marles hiše, Rihter)
-gradnjo z leseno skeletno
 konstrukcijo (Kager hiša)

      


     BOGDAN BOZAC  


V sekciji je sedem pomembnejših slovenskih podjetij, ki v Sloveniji zagotovo veljajo za najbolj uveljavljene na področju lesene montažne gradnje in ponujajo najbolj trajnostne, energijsko varčne in kvalitetne lesene montažne stavbe. To so podjetja z dolgo tradicijo montažne gradnje, ki pomenijo razvojno in tehnološko jedro slovenske lesene montažne gradnje zgradb, kot so eno- in dvodružinske hiše, večstanovanjske stavbe, šole, vrtci in drugi objekti.
V Sekciji slovenskih proizvajalcev lesenih montažnih stavb smo od vsega začetka postavili visoke cilje, s katerimi postavljamo visoke standarde slovenske montažne gradnje, odgovornost do stranke, lokalnega okolja in narave.

Bogdan Božac 
Predsednik sekcije SPLMS


GZS ZLPI