Kager hiša d.o.o. je slovensko podjetje, ki so ga leta 1989 zasnovali na Ptuju. Ptuj je mesto s 1500 letno zgodovino, v katerem je ročna obrt, povezana z lesom, del še živeče tradicije.

Hiše Kager so rezultat premišljenega in usklajenega delovanja gradbenih inženirjev, arhitektov in številnih obrtnikov, kot so tesarski in mizarski mojstri. Hiše Kager nikoli ne bodo postale del množične, serijske proizvodnje, njihova individualnost in natančnost izdelave slehernega detajla pa so jamstvo za popolno zadovoljitev pričakovanj njihovih stanovalcev.. Skupaj z naročnikom in arhitektom ustvarijo hišo, ki se zlije z življenjskim slogom naročnika in je dosežemo popolno udobje bivanja.

Posebnost in značilnost podjetja Kager hiša je linija hiša VITA NOVA. To so sodobno oblikovane montažne lesene hiše s skeletno konstrukcijo.

Linija Kreativ nas opozarja na realizacije naprednih in kreativnih arhitekturnih idej: od drznih, ekstravagantnih objektov do obnov starih kmečkih domačij.

Fleksibilne tlorisne zasnove, prilagodljivost strešin lokalnim pogojem in možnost kasnejše nadgradnje so lastnosti, ki odlikujejo linijo Quadro 3, ki je sodoben, eleganten in brezkompromisen.

Vsi bivalni prostori se proti jugu odpirajo z velikimi okenskimi odprtinami, severna stena hiše pa je namenjena servisnim prostorom. To so idejne rešitve, ki so idealne za gradnjo pasivne hiše.

In še ne nazadnje Kager nova linija hiš Alea. Sodobne in racionalne hiše različnih velikosti. Z optimizacijo nekaterih materialov in zasnovo drugačnih konstrukcijskih rešitev, so ob nezmanjšani kakovosti bivanja uspešno znižali ceno na kvadratni meter. Zato je to program hiš primeren za mlade družine.

GZS ZLPI